https://www.riga.lv/lv/jaunums/lai-jaunaja-macibu-gada-1-5-un-10-klasu-skoleni-sabiedriskaja-transporta-varetu-parvietoties-bez-maksas-rigas-satiksme-aicina-vecakus-noformet-skolena-karti-portala-wwwerigalv-0

 

 

Lai pieteikšanās noritētu veiksmīgi:

  1. Izglītojamajam ir jābūt reģistrētam VIIS (tai skaitā arī iestādēm, kuras maina statusu un ir reģistrētas kā jaunas iestādes VIIS).
  2. Ir jābūt piederībai klasē 01.09.2022 (tātad visiem ir jābūt pārceltiem nākošajā mācību gadā atbilstošajā klasē).

 

Ja kāda iestāde līdz šim NAV paveikuši kādu no iepriekš minētajiem darbiņiem, vecāki pieteikties nevar un raksta jautājumu RD IKSD …

 

Šajā sakarā aicinu:

  1. Nekavēties ar reģistrāciju un sadalīšanu pa klasēm. Atcerieties, ka iestādēm, kuras mainīja statusu, VISIEM izglītojamajiem ir jāsaņem jaunas skolēna e kartes.
  2. Gadījumā, ja nepieciešama datu precizēšana, atcerieties, ka NĀKOTNES piederības varat anulēt BEZ manas līdzdalības (piemēram, ja esat izveidojuši 01.09.2022 piederību iestādei, kuru vajag anulēt, piederības rindas galā būtu jābūt saitei “Anulēt”).
  3. Uzmanīgi izlasīt, ko sistēma Jums saka, kad veidojat piederību, jo nepieklājīgi daudz tiek veidotas piederības ar 02.09., radot iepriekšējā iestādē t.s. viendienīti. Šādā gadījumā atliek sazināties ar iestādi (sevišķi gadījumos, ja iesaistītas iestādes, kuras mainījušas savu statusu), kuras piederību gribat nolauzt un vienoties, ka iestāde pati anulē savu nākotnes piederību iestādei.

 

Neskaidrību gadījumā, RAKSTIET (uz tālruņa zvaniem atbildes lielākoties ir kontrproduktīvas).